Openingstijden

ma - vr08:00 - 21:00
za08:00 - 21:00
zo10:00 - 18:00

Contact

Wij zijn Marqt.

Samen zorgen we dat elke dag écht eten weer vanzelfsprekend wordt. Dit doen we met plezier en uit volle overtuiging omdat we geloven dat het anders moet.

Omdat we geloven dat het najagen van lagere prijzen en hogere winsten in een dolgedraaide voedingsindustrie uiteindelijk alleen maar verliezers oplevert.

Ons doel is écht eten voor iedereen. Je boterham voor elke dag, je kaas, eieren, groenten of een glas melk. Gewone producten die nog zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke oorsprong staan en die gemaakt worden met respect voor mens, dier en milieu. Simpele, alledaagse producten waarvan je diep in je hart voelt: zo zou het altijd moeten zijn.

Echt eten is mogelijk. Door samen te werken en te blijven kiezen voor alles wat écht belangrijk is. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor alles en iedereen om ons heen, in onze rol als consument, producent of medewerker. We kunnen altijd kiezen, altijd verantwoordelijkheid nemen.

Onze winkels zijn de marktplaatsen waar alles en iedereen samenkomt. Waar boeren, telers, vissers en producenten weer een naam en een gezicht krijgen. Het is de plaats waar we van alles delen, waar we proeven, praten, vragen, vertellen, met als doel om samen te bepalen wat we écht vinden en wat niet. Want de waarheid is niet zwart-wit maar ontstaat door dialoog en discussie, in vertrouwen en met de broodnodige zelfkritiek: Doen we het wel goed genoeg? Is dat nu wel écht? Kan ik zelf niet anders consumeren?

Als waarborg voor écht eten verhandelen we alleen tegen een eerlijke prijs. Dat is de prijs waar mensen iets goeds voor kunnen maken, zonder dat de rekening wordt doorgeschoven naar het milieu, de dieren of onze eigen gezondheid. Winst maken is nodig voor een duurzame groei. Maar winst zal nooit gemaakt worden ten koste van anderen en is geen doel op zichzelf. Wat overblijft, delen we eerlijk met iedereen die meedoet. Zo plukken we samen de vruchten van verandering.

Samen zijn we Marqt.