Afgelopen 2 mei jl. is de nieuwe stadstram gaan rijden op het traject van tram 17 tussen Wateringen en Den Haag Korte Voorhout.

Dit betekent een wijziging voor mensen die gebruik maken van tram 16 of 17. De oude rood-beige trams worden vervangen door nieuwe trams. De nieuwe stadstram is toegankelijk voor iedereen door de lage instap en veilig, betrouwbaar en duurzaam. Reizigers met rollator, rolstoel of kinderwagen kunnen op de nieuwe route van tram 17 daarmee altijd rekenen op een gelijkvloerse tram.

Voor de komst van de nieuwe stadstram van Den Haag is een groot deel van de sporen en halten in Den Haag en omgeving aangepast. De nieuwe tram rijdt inmiddels op de route van tram 2 en 11. En nu dan binnenkort op een deel van lijn 17. Naast de nieuwe trams blijven ook de RandstadRailtrams en de bekende rood/beige trams het Haagse straatbeeld bepalen.

Voor zowel tram 16 als tram 17 betekent de komst van de nieuwe tram een verandering. Zo gaat tram 17 met nieuwe trams rijden tussen Wateringen en Den Haag Korte Voorhout. Tram 16 blijft vanuit Wateringen dezelfde route rijden met de rood/beige trams en rijdt dan voortaan verder naar het Statenkwartier over de route van de huidige tram 17. De infrastructuur tussen het Centrum en Statenkwartier is namelijk niet geschikt voor de nieuwe tram. De meeste bestemmingen blijven zonder overstap bereikbaar. Reizigers die vanuit Rijswijk naar het Statenkwartier willen reizen kunnen overstappen van tram 17 op tram 16 op alle halten tussen Jonckbloetplein en Weteringplein.

Ons adres is Frederik Hendriklaan 228.